Τα Βήματα για την Ανακαίνιση Κουζίνας

Home   /   Τα Βήματα για την Ανακαίνιση Κουζίνας

Τα Βήματα για την Ανακαίνιση Κουζίνας

 

 

Αρχικά για την ανακαίνιση της κουζίνας σας είτε για την κατασκευή μιας εξ’ολοκλήρου καινούριας, το εξειδικευμένο προσωπικό της εταιρείας μας σχεδιάζει μαζί σας το χώρο της κουζίνας σας, λαμβάνοντας υπόψη τις συγκεκριμένες απαιτήσεις και επιθυμίες. Από μεγάλη ποικιλία υλικών κατασκευής, σχεδίων και χρωμάτων επιλέγετε το ιδανικότερο σχέδιο για την ανακατασκευή της δικής σας κουζίνας καθώς και τα έπιπλα κουζίνας που ταιριάζουν στο χώρο σας.

Δημιουργούμε την φωτορεαλιστική απεικόνιση του χώρου, ώστε να έχετε ολοκληρωμένη εικόνα για την τελική μορφή μετά την ανακαίνιση της κουζίνας σας.

 

 

Τα Βήματα υλοποίησης ανακαίνισης Κουζίνας

ΒΗΜΑ 1

Αξιολόγηση Δυνατοτήτων του Χώρου

Θα πραγματοποιηθεί  αυτοψία όπου θα είναι η πρώτη μας επαφή με τον χώρο σας για να συγκεντρώσουμε τα απαραίτητα στοιχεία για την μελέτη και τον σχεδιασμό της κουζίνας, που αποτελεί τη βάση πάνω στην οποία ξεκινά η ανακαινιση κουζινας.
Οι εξειδικευμένοι συνεργάτες μας θα προσέλθουν στον χώρο σας για να πραγματοποιήσουν λεπτομερή έλεγχο και ακριβείς μετρήσεις στον χώρου που θα τοποθετηθεί η νέα κουζίνα καθώς επίσης να καταγράψουν τις ανάγκες σας και να αποσαφηνίσουν οποιεσδήποτε απορίες σχετικά με την ανακαίνιση της κουζίνας σας

 

ΒΗΜΑ 2

ΜΕΛΕΤΗ / ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ

Ακολουθεί η μελέτη της νέας κουζίνας σας βάσει των αναγκών και της μορφολογίας που υποδείχθηκε και συμφωνήθηκε κατά τη διαδικασία της αυτοψίας.
Είναι καθοριστικό κατά τον σχεδιασμό να γνωρίζουμε, εκτός από τις ακριβείς μετρήσεις και στοιχεία όπως: την απαίτηση σε αποθηκευτικούς χώρους, τι συσκευές θα περιλαμβάνει η κουζίνα, και στην περίπτωση που ήδη υπάρχουν οι συσκευές που θα τοποθετηθούν στην νέα κουζίνα, ποιες είναι οι ακριβείς διαστάσεις τους για την προσαρμογή τους στα έπιπλα της κουζίνας κατά τον σχεδιασμό.

 

ΒΗΜΑ 3

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ

ΑΠΟΞΗΛΩΣΕΙΣ: Οι εργασίες της ανακαίνισης ξεκινούν με την αποξήλωση της παλαιάς κουζίνας.
Κατά την εργασία αυτή αποξηλώνονται τα παλιά έπιπλα κουζίνας, τα πλακίδια που συνήθως βρίσκονται στον τοίχο ανάμεσα στα ντουλάπια της κουζίνας ή και στους υπόλοιπους τοίχους της κουζίνας, ο σοβάς, οι υδραυλικοί διακόπτες της κουζίνας και οι παλαιοί πριζοδιακόπτες. Ο χώρος καθαρίζεται για να συνεχιστούν οι εργασίες με τις ηλεκτρολογικές και υδραυλικές εγκαταστάσεις.

 

ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ: Όσον αφορά τις ηλεκτρολογικές παροχές στον χώρο της παλαιάς κουζίνας, συνήθως δεν είναι αρκετές. Ο λόγος είναι η διαρκής ανάγκη για τη χρήση επιπλέον ηλεκτρικών συσκευών, όπως για παράδειγμα το πλυντήριο πιάτων ή ο φούρνος μικροκυμάτων, αλλά και μικρότερες συσκευές καθημερινής χρήσης. Ανοίγονται σημεία επί των τοίχων για την εγκατάσταση των σωληνώσεων-καλωδίων για τις επιπλέον παροχές ηλεκτρικού ρεύματος όπου έχει κριθεί απαραίτητο.

 

ΥΔΡΑΥΛΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ: Οι υδραυλικές εγκαταστάσεις στην κουζίνα αφορούν κατά βάση την αλλαγή των διακοπτών κρύου-ζεστού νερού στην παροχή του νεροχύτη. Ωστόσο, σε περιπτώσεις παλαιότητας των σωληνώσεων ύδρευσης και αποχέτευσης ή σε περιπτώσεις διαρροών απαιτείται η αλλαγή των σωληνώσεων. Μια άλλη εργασία που συχνά προκύπτει στα υδραυλικά είναι η εγκατάσταση παροχής νερού για το πλυντήριο πιάτων που δεν προϋπήρχε. Τέλος, είναι πιθανό, λόγω ανάγκης για διαφορετική διαρρύθμιση της κουζίνας, να χρειαστεί η τοποθέτηση του νεροχύτη σε διαφορετικό σημείο από το οποίο βρισκόταν, και σε αυτή την περίπτωση πραγματοποιούνται οι απαραίτητες εργασίες για την μεταφορά των παροχών νερού και της αποχέτευσης. Οι σωλήνες ύδρευσης που θα τοποθετηθούν σε αυτή την περίπτωση είναι πολυστρωματικοί αλουμινίου με αυτοσβενόμενη μόνωση λευκού χρώματος (εύκαμπτοι και επενδυμένοι).

 

Όταν ολοκληρωθούν οι ηλεκτρολογικές και υδραυλικές εγκαταστάσεις που εμπλέκονται με διανοίξεις στους τοίχους, οι εργασίες ανακαίνισης κουζίνας συνεχίζονται με τα επιχρίσματα και τον ελαιοχρωματισμό. Σημειώνεται ότι ελαιοχρωματισμός απαιτείται μόνο στις περιπτώσεις που έχουμε επεμβάσεις σε τοίχους οι οποίοι μένουν εμφανείς και έπειτα από την τοποθέτηση των επίπλων της νέας κουζίνας.

 

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΟΥΖΙΝΑΣ: Ταυτόχρονα με τις εργασίες αποξηλώσεων-ηλεκτρολογικών-υδραυλικών-επιχρισμάτων-ελαιοχρωματισμών, κατασκευάζονται τα έπιπλα κουζίνας, βάσει της μελέτης που έχει προηγηθεί και έπειτα από την οριστικοποίηση του σχεδίου της κουζίνας. Η εταιρεία μας δρομολογεί όλες τις εργασίες που αφορούν την ανακαίνιση κουζίνας ή την ανακαίνιση σπιτιού με απόλυτο συντονισμό ανάμεσα στις εμπλεκόμενες ειδικότητες αναγνωρίζοντας την καθοριστική ανάγκη για εξοικονόμηση χρόνου κατά τη διάρκεια της ανακαίνισης. Έτσι, μέχρι την ολοκλήρωση των πρώτων εργασιών, τα επιπλα κουζινας έχουν κατασκευαστεί και μεταφέρονται στον χώρο σας για τοποθέτηση.

ΕΠΙΠΛΑ ΚΟΥΖΙΝΑΣ-ΝΤΟΥΛΑΠΙΑ ΚΟΥΖΙΝΑΣ: Όταν αναφερόμαστε σε «έπιπλα κουζίνας» αναφερόμαστε αφενός στα κουτιά κουζίνας που διαμορφώνουν τα ντουλάπια κουζίνας [κουτιά για απλά ντουλάπια, τροφοθήκες και βαγονέτα, συρτάρια, καθώς και τα απαραίτητα κουτιά που θα υποδεχθούν τις ηλεκτρικές συσκευές] και αφετέρου στα πορτάκια κουζίνας. Τα πορτάκια κουζίνας κατασκευάζονται από υλικό της επιλογής σας και είναι αυτά που τελικά προσδίδουν το αισθητικό αποτέλεσμα που θα δίνουν στον χώρο τα ντουλάπια κουζίνας. Η εταιρεία μας διαθέτοντας εμπειρία ετών στις ανακαινίσεις θα αντιληφθεί την κουζίνα που έχετε φανταστεί και θα σας προτείνει τον κατάλληλο συνδυασμό υλικών και χρωμάτων για την κατασκευή της νέας κουζίνας σας μέσα από μια μεγάλη γκάμα υλικών και τιμών.
Η τοποθέτηση των επίπλων κουζίνας γίνεται από έμπειρους εξειδικευμένους συνεργάτες μας με γνώμονα την αδιαπραγμάτευτη ποιότητα τοποθέτησης των επίπλων.

Κουτιά Κουζίνας

Πορτάκια Κουζίνας

 

ΠΑΓΚΟΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ: Ακολουθεί η τοποθέτηση πάγκου ανθυγρού 40mm για να καθοριστεί ο ακριβής χώρος στον τοίχο ανάμεσα στα κρεμαστά και τα ντουλάπια βάσεως της κουζίνας, στον οποίο θα τοποθετηθούν τα πλακίδια. Σε μια πιο εξειδικευμένη μορφολογικά και στυλιστικά πρόταση μπορεί να τοποθετηθεί στον τοίχο μεταξύ των ντουλαπιών το ίδιο υλικό με τον πάγκο της κουζίνας το οποίο μπορεί να είναι ακόμα και άθραυστο γυαλί για ένα μοναδικής αισθητικής αποτέλεσμα. Μετά την τοποθέτηση του πάγκου γίνεται η τοποθέτηση νεροχύτη inox της επιλογής σας και μπαταρίας του νεροχύτη, καθώς και η σύνδεση τους με την παροχή νερού και την αποχέτευση. Επιπλέον, τοποθετείται συρόμενος απορροφητήρας inox και τελικά οι νέοι πριζοδιακόπτες της κουζίνας.

 

Τέλος, τοποθετούνται τα πόμολα στα έπιπλα της κουζίνας, τα φωτιστικά και αξεσουάρ όπως πιατοθήκη, θήκη για μαχαιροπήρουνα, πάτος αλουμινίου στο ντουλάπι που βρίσκεται κάτω από τον νεροχύτη και κάδος.

 

 

Κλείστε Ραντεβού Για Εκτίμηση Κόστους Ανακαίνισης Κουζίνας